Vuoret on tamperelainen viisihenkinen kitararockyhtye. Yhtyeeseen kuuluvat Olli Sillanpää, Konsta Pokkinen, Sami Nissinen, Teemu Into ja Ville Aalto. Vuoret on herättänyt huomiota kunnianhimoisilla musiikkivideoillaan, muista suomalaisyhtyeistä erottuvalla soinnillaan ja visuaalisesti jännittävillä keikoillaan.

Yhtye julkaisi lokakuussa 2018 esikoislevynsä nimeltä Portti, joka sai täydet pisteet muun muassa Soundista ja Aamulehdestä. Vuoret on yhdessä tuottaja Jarno Alhon kanssa vyöryttänyt albumin täyteen kaikkia niitä musiikillisia asioita, joita he ovat koko elämänsä rakastaneet – kenkiintuijottelusta ja postpunkista krautrockiin ja goottipoppiin, vaihtoehtoisesta kitaramelusta minimalistiseen elektroon.

Vuoret hylkää esikoisalbumillaan paikallisen rockmusiikin ummehtuneet perinteet ja läpivalaisee kaupungin, jonka alla tapahtuu paljon enemmän kuin sen pinnalla. Portti ojentaa käden epävarmassa nykyhetkessä rimpuilemiseen, mutta ei hetkeksikään alistu nostalgiaan.

Portti on kuudenkymmenen minuutin verran kovaäänisiä sähkökitaroita, analogisyntetisaattorien huminaa, intensiivisiä rytmejä, ihmisääntä, kolisevia ja heliseviä lyömäsoittimia, matalia taajuuksia, kolkkoja pianoja ja toismaailmallisia melodioita. Levyllä ei kuulla yhtäkään akustista kitaraa.

Portti on kolmentoista kappaleen kokonaisuus, joka kertoo muun muassa psykomaantieteestä, rakkaudesta, talouskurista, ahneudesta, nostalgian vaarallisuudesta, menneisyyden painosta ja tulevaisuuden valosta, masennuksesta, eksymisestä, löytämisestä, juhlimisesta, yhdessä pysymisestä sekä pelosta ja sen voittamisesta.

www.facebook.com/vuoretyhtye