Iron Country Sisters on yhtä kuin Rautamaan siskokset Julia, Paula ja Silja.  Yhtyeen englanninkielisessä musiikissa kaikuu vahvasti modernin ja perinteisen americanan vaikutus. Siskojen omaleimaisen lämmin ja kuulas soundi nojaa sielukkaisiin kolmiäänisiin harmonioihin sekä vahvaan tulkintaan.

The Blue Hidden In -esikoisalbumillaan (2019) yhtye on inspiroitunut perinteisen ja juurevan sekä modernin ja kuulaan äänimaailman liitosta sekä haikeiden sinisten sävyjen ja toiveikkaan lämmön vuoropuhelusta. 

Albumi ammentaa vaikeiden asioiden pakenemisesta ja piilottamisesta ja siitä, kuinka piilotetut asiat palaavat takaisin pinnalle. Pohjavire on albumilla kuitenkin toiveikas ja lämmin, sekä aina eteenpäin katsova.

“Esikoisalbumimme käsittelee menneisyyden haamujen epäonnistunutta pakoilua ja tulevaisuuden toiveikkuutta sekä muutosten aiheuttamia ristiriitaisia tunteita. Itseäni kiehtoo melankolian ja onnellisuuden välinen ristiriita ja jännite, joita olemme pyrkineet käsittelemään tällä albumilla yhdessä toisen sanoittajamme Mika Niemen kanssa”, biisintekijä Julia Rautamaa kertoo.

Iron Country Sisters on viisivuotisen uransa vieraillut tunnetun enonsa Ismo Alangon julkaisulla Aino ja Ali (Pannaanko pakasteet pieneen pussiin?) ja esiintynyt Suomen merkittävimmillä klubeilla, kuten Tavastialla, Möysän Essolla, Rytmikorjaamolla, Lutakossa ja vastikään elokuussa Huvilateltassa. Yhtye on myös esiintynyt Provinssissa ja muilla festareilla ja lämmitellyt muun muassa The Posiesia, Daniel Romanoa, Yolaa ja Steve’n’Seagullsia. 

Muun muassa Rolling Stone -lehden toimittajana tunnettu David Fricke hehkutti bändiä Radio Helsingissä näin:

”If they came from Nashville or Alabama or Kentucky, this would be an immediate Americana sensation in the States. This is something that, you know, critics would be all over. And, you know, indie fans and such.”

”I’m gonna play them on the radio when I get home, ’cause I think it’s just a natural. I was really glad to be able to see them and to see something new and special.”

Silja, Paula ja Julia Rautamaan lisäksi yhtyeen livekokoonpanossa ja albumilla vaikuttavat Simo Kärki (basso), Otto Alahuhtala (rummut ja perkussiot) ja Eero Nurmela (sähkökitara, akustinen kitara, koskettimet). Albumilla vierailevat lisäksi Pauli Halme (pedal steel -kitara), Alex Lyysaari (banjo) ja Hannu Pikkarainen (sähkökitara).

The Blue Hidden In -albumilta julkaistiin neljä hyvin vastaanotettua singleä: Bonfire, Go Slow, Leaves ja Bones. Levy on saatavilla cd- ja digiformaateissa.

www.facebook.com/ironcountrysisters
https://ironcountrysisters.weebly.com