”Hitaammin, vähemmän, pehmeämmin.” Näin alkoi Joni Ekmanin haastattelu Rumbassa muutama vuosi sitten. Aikaa on nyt kulunut, ja vaikka kaasu on ollut siitä asti pohjassa, siihen tulee nyt muutos.

Monet vuodet punk-bändeissä veivanneena Ekman kaipaa aina silloin tällöin pieniä irtiottoja. Joskus siihen riitti melodinen nössöpunk (Lähtevät Kaukojunat), hämyinen avaruusrock (Johnny Ekman & U.R.O.) tai ehta boogierock (Joni Ekman & Koira), mutta nyt kaivattiin jotain harkitumpaa.

Edellinen sooloalbumi 3: Uneton Tampereella (2017) päätti puolivahingossa syntyneen rock-trilogian, mikä tarkoitti sitä että se polku on nyt, ainakin toistaiseksi, kuljettu ja jotain uutta piti keksiä. Haaveet AOR- ja yacht rock -albumista ottivat tuulta alleen, ja seuraavan levyn kanssa ei pidetty kiirettä.

Syntyi albumi, jota Joni Ekman ei vielä ollut tehnyt. Sinulle… on soololevy, joka edustaa kevyintä ja silotelluinta linjaa hänen tuotannossaan tähän asti. Menetetty rakkaus, pitkäaikaistyöttömyys ja välinpitämättömyys toisia kohtaan ovat albumin keskeisiä teemoja. Mukana myös pitkä ja mehevä instrumentaalipala, josta ei kitaratunnelmointia puutu. Albumi julkaistiin vinyyli- ja digiformaateissa 17. tammikuuta 2020.

Ekmanin levyn toinen singlejulkaisu Mikään ei riitä nousi peräti kolmelle Spotify-listalle, minkä lisäksi kappale on soinut Radio Helsingissä ja YleX:llä Teppo Vapauden ohjelmassa melkoisen hehkutuksen saattelemana. Päivän Biisit -sivuston Aleksi Pahkala puolestaan kuvaili kappaletta näin: 

”Resepti on helppo, mutta harva siinä onnistuu näin hyvin: Ota iso ripaus AOR-vibaa, sekoita se svengaten 2000-luvun suomalaiseen retromenoon, lisää aimo annos manserockia, erikoislaatuisen vinksahtanutta tamperelaista hipsulimenoa ja kuorruta koko homma MacDeMarco-tyylisellä kotikutoisella popneroudella.”

Keikoilla Joni Ekman nähdään Siivet-yhtyeensä kanssa. Stemmalaulu ja korukitarat ovat keskeinen osa bändin livesoundia.

https://www.facebook.com/joniekman4u/

LATAA PROMOKUVA