Mama Longhorn. Kuva: Janne Alhonpää.

Kymmenen vuoden ajan Mama Longhorn on haltioittanut kuulijoitaan monitahoisella, energisellä rytmimusiikillaan niin keikoilla kuin albumeilla. Rytmitankiksi kutsutun yhtyeen funkiin ja afrobeatiin pohjautunut sointi on sävyttynyt tarttuvilla melodioilla, vapaammalla soitannalla ja psykedeelisillä väreillä.

22.1.2021 julkaistulla kolmannella albumillaan Let It Run Mama Longhorn ottaa askeleita kohti yhä mielikuvituksellisempaa ilmaisua. Porilaisyhtye paneutuu yksittäisten kappaleiden tunnelmiin aiempaakin syvemmin. Popin ja kokeellisen musiikin häivähdykset kuljettavat Mama Longhornin musiikin vahvaa luonnetta yhä omintakeisempaan ja kiehtovampaan suuntaan.

Eeva Poijärven maagisen kaunis laulu, puhallinten sointimaailman laajentuminen ja kuulaat äänimaisemat luovat kontrastia hypnoottiselle tanssittavuudelle, jonka saavat aikaan yhä kiivaammat tempot. Sanoituksista löytyy yhteneväisiä, ajankohtaisiakin teemoja tyylilajin vaihdellessa maagisesta realismista arkirealismiin, tunnelman mystisestä leikkisään.

– On hienoa saada ulkomaailman kuultavaksi levy, jonka luomistyössä yhdeksän hienon muusikon ideat ovat jalostaneet ja ruokkineet toisiaan kohti yhä kauniimpaa ja jännittävämpää lopputulosta, iloitsee basisti Mikko Elo, yksi yhtyeen perustajajäsenistä.

Mama Longhornin kokoonpano on laajentunut yhtyeen soundin rikastamiseksi niin live- kuin studio-olosuhteissa:

Eeva Poijärvi – laulu, lyömäsoittimet

Tuomas Grönlund – kitara

Mikko Elo – basso

Kai Johansson – koskettimet, lyömäsoittimet

Saija Santavirta – klarinetti

Jukka Kettula – saksofoni

Juho Nordman – trumpetti, käyrätorvi

Tatu Tyykilä – congat, lyömäsoittimet

Janne Huhtala – rummut, lyömäsoittimet

Mama Longhorn -diskografia:

Albumit:

Enter the Rhythm Tank (2014)

Age Two (2017)

Let It Run (2021)

Singlet:

Island After Island (2020)

Barry Primus (2020)

Black Bridge (2021)

Kuuntele albumi täältä:

www.facebook.com/mamalonghorn


—–

LATAA PROMOKUVA