Nakkilan, Satakunnan ja kenties koko Suomen kovin rockbändi Penniless palasi marraskuussa 2018 viiden vuoden tauon jälkeen levytyskantaan. Peräti kolmekymmentä vuotta meuhkannut vaihtoehtobändi valaisi syksyä kymmenennellä albumillaan nimeltä X.

Arvostelumenestykseksi noussut uutuus sisältää musiikillisesti raskaampaa tavaraa kuin edelliset Penniless-albumit. Samalla yhtyeen leiristä todetaan, että myös tietynlaista paluuta Joe-kulttiklassikon (1998) tunnelmiin on havaittavissa – melodisuutta unohtamatta.

Albumilta on julkaistu tämän vuoden mittaan komeat singlet The Great Marquis, Anthem for the Suckers ja Far Away Country.

Solisti-kitaristi Ossi Alisaaren mukaan progressiivisiin ja metallisiinkin sfääreihin ampaiseva Far Away Country sai alkunsa kitaristi Mikko Peren kitarariffistä, joka käynnistää kappaleen. Riffistä inspiroituneena Alisaari sävelsi loput palaset ”aika suit sait sukkelaan ja ilman suurempaa ponnistelua”.

– Teksti on tunteenpurkaus, joka liittyy erään pitkäaikaisen ihmissuhteen loppumiseen näppärästi naamioituna Game Of Thrones -tyyppiseen fantasiakuvastoon. Kaiken kaikkiaan tämä kappale ja koko levy taitavat olla tavallaan minun Blood On The Tracksini, Alisaari muotoilee,

– Mielestäni tässä kipaleessa tulee hyvin esiin Pennilessin vahvuus bändinä, joka rokkaa kuin keinu unohtamatta olla herkkä. Enkä malta odottaa että saamme soittaa tätä keikoilla.

Penniless siirtyi Soit Se Silti -yhtiölle levytettyään peräti 20 vuoden ajan ruotsalaiselle A West Side Fabricationille.

@pennilessband

LATAA PROMOKUVA