Tomi Nordlund & Syvä Joki. Kuva: Harri Joensuu

Tamperelainen Tomi Nordlund & Syvä Joki -yhtye julkaisi pitkään työstetyn esikoisalbuminsa Maisemia huhtikuussa 2017. Nordlund on tehnyt musiikkitoimittajan töitä 15 vuotta (mm. Aamulehti, Rumba) ja soittanut englanninkielisissä bändeissä (mm. Cry Bar, Futone) mutta päätti nyt kokeilla, miltä tuntuu kirjoittaa omaa musiikkia suomeksi. Maisemia täyttyy monipuolisen tunnelmallisesta ja melodisesta folkista, rockista ja popista.

”Suomeksi kirjoittaminen oli täysin uusi aluevaltaus. Onneksi uskalsin ottaa sen askeleen ja sain mukaani tämän hienon yhtyeen. Levyn biisit luotaavat omaelämäkerrallis-universaalilla otteella elämän erikoisia käänteitä ja kokemuksia iloista suruihin”, Nordlund kertoo.

Kesällä 2013 perustetun yhtyeen nimikkosingleä on kuunneltu Spotifysta lähes 40 000 kertaa. Syvä Joki on myös ehtinyt esiintyä niin Egotripin kuin Samae Koskisen lämppärinä sekä Valoa Festivalilla ja Porisperessä. Maisemia-albumin kappaleista on myös tehty neljä musiikkivideota, tuoreimpana Syvä joki -kappaleen eeppinen videosingle.

Lokakuussa 2017 Syvä Joki julkaisi tunnelmallisen version Arto Tammisen Neljän ruuhka -hitistä vuodelta 1994. Hienosti vastaanotettu kappale on soinut Spotifyssa jo 35 000 kertaa. Paraikaa yhtye äänittää syksyllä 2018 julkaistavaa kakkosalbumiaan. Ensisingle Olen täällä sinua varten julkaistiin toukokuussa 2018, ja se soi muun muassa Ylen taajuuksilla.

Maisemia-albumi on saatavilla diginä ja vinyylinä.

https://www.facebook.com/syvajoki/

LATAA PROMOKUVA