Tuore turkulais-helsinkiläinen Valhe yhdistelee musiikissaan industrialista indie rockia, rytmistä triphopia, ambientta ja voimakkaita visuaaleja. Uusi yhtye syntyi Kauko Röyhkän ja helsinkiläisen Crystal Clears -bändin yhteistyönä.

Mukana yhtyeessä ovat Kauko Röyhkä ja hänen vaimonsa Olga Välimaa. Yhtyeen nyt julkaistavassa Belfast-singlessä Välimaa laulaa Röyhkän sanoittaman tekstin.

Valheen Henrik Heselius kertoo suomirock-konkarin ja yhtyeen yhteistyöstä.

”Crystal Clearsia pyydettiin mukaan yhteen Kiasman taideprojektiin. Kaukoa ja Olgaa oli myös pyydetty siihen, ja päätimme sitten tehdä projektin musat yhdessä. Yhteistyö toimi heti alusta tosi hyvin, huomasimme, että suhtaudumme musiikkiin samalla tavalla.”

Projektin jälkeen yhteistyötä päätettiin jatkaa. Ensin keikkoja soitettiin nimellä Crystal Clears And Kauko Röyhkä, mutta sitten uudesta kokoonpanosta päätettiin muodostaa oma bändinsä.

”Kuten Crystal Clearsissa haluamme myös Valheessa, että musiikki ja videotaide livenä antaa yhdessä suuremman kokonaisuuden ja elämyksen. Musiikillisesti olen aina itse uskonut kohtaamisiin genrejen välissä. Yhteistyö Kaukon kanssa laulussa ja teksteissä on mielestäni toiminut juuri samalla kohtaamisen ajatuksella.”

Spotifyssa on nyt kuultavissa uusi single Belfast. Samalla jo aiemmin julkaistu, Röyhkän laulama Desert Town on nyt myös Spotifyssa. Ohessa myös linkki sen musiikkivideoon. Molemmat kappaleet julkaisee Soit Se Silti.

Ensi viikolla on myös valmistumassa video Belfast-singleen. Valheen ensimmäinen albumi julkaistaan keväällä.

www.facebook.com/valheband

LATAA KUVA